Бойко Борисов: Нямам къща и имоти в Барселона (ВИДЕО)

Нямам къща и имоти в Барселона. Ходил съм там за последно като кмет преди 15 години. Така премиерът Бойко Борисов коментира публикация в испанския в. El Periodico, в която името му е замесено в разследване на полицията в Барселона за пране на пари.

"Към този момент, никоя служба не ме е търсила, за да ме попита дали това е вярно", добави той: "Отнасям се с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота и на неговите шествия. Там пише ясно от кой са сигналите. Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са и в европарламента го говориха всичко това. Това започна през 2015 г.", каза още Борисов.

Премиерът за пореден път подчерта, че това е фалшива новина, която периодично се завърта от години. По план трябвало да излезе още в понеделник и вторник, а в сряда шествието да е „кулминацията“, която да събори кабинета. Плановете обаче пропаднали.

„Няма да ме разколебаят, ще строим и ще работим. Аз ги разбирам тези ченгеджийските номера, те са много ясни. Тази тема е направена, за да ми цапа името. Единственото, което са пропуснали от този вестник, е че аз съм носител на най-високите награди, включително Червения кръст на испанската полиция, за тоновете кокаин, които сме заловили“, коментира Борисов, който призна, че е чел статията в каталунския вестник.

"Ще коментирам когато завърши разследването", добави Бойко Борисов.

Според испанското издание обект на разследването е бившият модел Борислава Йовчева. На 20 март 2019 г. каталунската полиция е получила сигнал от сдружение БОЕЦ, според който Йовчева и семейството й живеят в луксозна вила, а ексмоделката е свързана с премиера. Освен това, тя и баща й са собственици на две фирми, които от 2013 г. насам са получили общо 5 млн. евро от физически лица, пребиваващи извън Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България