Бойко Борисов: Основен приоритет в регионалното развитие за ГЕРБ е завършването на „Хемус”

Основен приоритет в регионалното развитие за ГЕРБ е завършването на АМ „Хемус” и проекта за тунел под Шипка. Това написа бившият премиер Бойко Борисов на профила си във фейсбук след среща с жители на Габрово.

"В Габрово се срещнахме с ръководството на немска компания, развиваща производство на компоненти за ловни оръжия, въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети в премиум сегмент.

Основен приоритет в регионалното развитие за ГЕРБ е завършването на АМ „Хемус” и проекта за тунел под Шипка, което ще е предпоставка за привличането на още нови инвеститори в региона на Габрово.

Подобен пример за ползите за хората от тези проекти вече може да се види в Пловдив, където след завършването на мащабни и ключови инфраструктурни проекти в Южна България като АМ „Тракия” и АМ „Марица” се обособи индустриална зона със стотици предприятия.

С водача на листата за депутати в областта Томислав Дончев се разходихме из града и разговаряхме с местни жители.", написа Борисов във фейсбук.

"Факт е, че немските инвеститори бяха дошли специално от Германия да се срещнат с нас, защото разширяват производството си. Искаха да им обещаем, че ще има стабилност. Горанов гарантира плащанията. Затова го водя с мен и затова пишем в тефтера, за да не надхвърлим сметката в бюджета", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на оглед на напредъка на строителството по проект „Обходен път на град Габрово с тунел под връх Шипка“.

Доволен съм от това, което видях, защото миналата година беше празно, а сега вече му се вижда краят. Малкият тунел се оправи, напредва добре и съм оптимист за този проект. Не може да го спират повече. Надявам се след 26 март да го достроим, заяви Борисов.

"Нека мине 26 март, хората ще преценят и ще кажат. Искат друг модел - забравяме за "Хемус", забравяме за тунела, забравяме за всичко, защото те никога в историята на България не са го правили. Ако изберат нас, ще убедим колегите, че това са стратегически проекти, които ще повишат доходите в пъти", каза още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика