Бойко Борисов: Отпускаме 3 млн. лв. за изграждането на нова сграда за 68 бригада „Специални сили”

"Отпускаме 3 милиона лева за изграждането на нова сграда за 68 бригада „Специални сили”. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, цитиран от "Фокус".

„Миналата седмица посетихме с министъра на отбраната и началника на генералния щаб специалните ни части на сухопътните сили, които просто са невероятно добре подготвени, а в същото време са в не лоши, а просто не знам по-лоши условия дали някъде има“, отбеляза премиерът, като припомни, че седмица по-рано той и министърът на отбраната Николай Ненчев посетиха в района на СУЦ „Црънча” на 68 бригада Специални сили.

„Тогава имахме готовност с министъра веднага да започнем ремонт, но когато видяхме състоянието на сградите, какъвто и ремонт да им се направи, той все ще е лош. Просто те не подлежат на ремонт. Затова отпускаме допълнително от бюджета целево средства за ремонта на Специализирания учебен полигон „Црънча“ 3 милиона лева. Ако нещо не достига министърът на отбраната ще следи, но незабавно да се почне да се построи нова казарма, така че да бъде в унисон с това, което заслужават нашите войници. Тогава им обещахме ремонт, но преценихме, че е по-добре да им направим нова сграда, за да отговаря на качествата, защото действително го заслужават“, заяви още премиерът.

Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев благодари на министър-председателя за изключително своевременна реакция. „Убеден съм, че със средствата, които ще бъдат предоставени, силите за специални операции ще имат подобаваща структура със световни стандарти, така че да можем да водим пълноценен процес по военна подготовка“, каза още бригаден генерал Явор Матеев.

Премиерът Бойко Борисов съобщи още, че ще бъдат отпуснати и 300 хиляди лева за изграждането за новия храм във Варна – „Св.Прокопий Варненски". „Там строим един огромен храм, хубав, чисто нов и понеже поехме ангажимент към владиката на Варна още 300 хиляди лева днес предлагаме да гласува Министерски съвет, за да бъде приключен“, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика