Бойко Борисов отхвърля оставката на Бисер Петков

Щом това е министърът, който харесват, оставям го, обяви премиерът, след като майки на деца с увреждания го подкрепиха

Премиерът Бойко Борисов отхвърля оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, която беше подадена и обявена за приета вчера. Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, обяви Борисов на брифинг на летището в Измир.

След оставката майки на деца с увреждания се обявиха в подкрепа на Петков.

Щом това е министърът, който им харесва, оставям го, обяви премиерът.

Необходими са около 300 милиона повече, обясни Борисов.

Премиерът подчерта, че социалният министър, който подаде оставка вчера, се справя добре, но е факт, че заради проблеми в социалната сфера един след друг се появяват палаткови лагери с протестиращи.

"Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г.", коментира Борисов. Премиерът припомни, че с над 80 млн. лв. повече са средствата, заделени за социални дейности през настоящата година. "Щом протестиращите могат да работят с него - да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен", категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов заяви още, че очаква съвместни конкретни предложения за решение на проблемите от страна на Бисер Петков и протестиращите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика