Бойко Борисов: Радев ще бъде зависим от ДПС като Орешарски

Не искаме гласовете на ДПС, защото ще трябва да управляваме с тях, заяви премиерът. Това заяви пред Нова телевизия, премиерът Бойко Борисов.

„ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж. Ще го повторя пак, за да няма внушения. ГЕРБ е единствената партия, която досега не е управлявала с ДПС”, каза Борисов.

Според него „Радев ще бъде новият Орешарски”, т.е. Румен Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски.

„ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски №2. Неслучайно и Бареков го прибраха пак да обиколи студията. Неуспешно, но той продължава да е в тази схема”, на мнение е премиерът.

„Ние няма да се борим за гласовете на ДПС. Този, който ги вземе, трябва да обещае, че ще управлява заедно с тях. Те са го заявили много ясно на висок глас. Ако не победим, следващият сценарий е отново моделът „Орешарски” с друг премиер. А може и самият Орешарски да се върне за премиер на новата коалиция”, заяви още Борисов.

Волен Сидеров

„Аз съм благодарен на Волен Сидеров, той прояви голяма щедрост и ми опрости 32 000 лева. Аз го осъдих за това, че ме е обидил и той трябваше да ми плати 3000 лева, а аз трябваше да платя разноските по делото – 35 000 лева. Той ми опрости 32 000 лева”, каза още премиерът.

Владимира Янева и Румяна Ченалова

Борисов коментира и записите от разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова. „Това е сериал, който снимат. Те се събират в едно студио и вкарват една или друга случка. Това са врачки и махленски клюки”, заяви той.

„За мен важният успех от това е,че двете не са в съдебната система, защото от това, което чувам, те не са били за там”, каза още Борисов и подчерта: „Нямам общо нито с Янева, нито с Ченалова”.

Цветан Василев и Делян Пеевски

„Искам да коментирам и интервютата на Цветан Василев, защото това е опорната точка на новата група около Иво Прокопиев, Радан Кънев, а от другата страна – Делян Пеевски, ДПС, БСП - за дискредитирането на ГЕРБ”, заяви Борисов.

Екстрадирането на седемте турци

Помолен да коментира защо страната ни е върнала обратно в Турция хора, които са искали убежище у нас, Борисов заяви: „Не знам, научих на следващия ден, че са били изведени. Дал съм указания, колкото се може повече да се връщат обратно в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика