Бойко Борисов разговаря с македонския президент Георги Иванов, със Зоран Заев и с Никола Груевски

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с македонския президет Георги Иванов. По време на разговора Борисов подчерта, че демокрацията не допуска насилие и е призова за разум, спокойствие и единение в Македония.

"Това е необходимо на всеки народ и във всяка държава", подчерта Борисов. От своя страна президентът на Македония Георги Иванов изрази пред бъдещия премиер Бойко Борисов благодарност за съпричастността на българския народ.

Борисов е провел телефонни разговори с лидерите на СДСМ Зоран Заев и ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски преди насрочената за утре лидерска среща при президента на Македония Георги Иванов. По време на разговорите Бойко Борисов е призовал за запазване на конституционния ред и спокойствието в Македония, както и за намирането на демократично и конституционно решение на проблемите и недопускане на насилие.

"Следя с тревога ситуацията в парламента на Македония. Призовавам гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации. Възстановяването на законовия ред е единственият начин за вземане на правилни решения в напрегнатата ситуация. Демокрацията и законът са верният път към решаването на кризисната ситуация. Европейската интеграция е гарант за сигурност и просперитет. България ще продължи да подкрепя Македония за пълноправно членство в ЕС и НАТО", написа Борисов във фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България