Бойко Борисов: Само през януари сме оставили в хазната 860 млн. лв излишък (ВИДЕО)

Чест му прави на президента Румен Радев, че пред немския бизнес в Германия каза: "Да, България е стабилна, с 3,8% ръст на икономиката ни, с нулева инфлация, със 7% безработица, с 14 млрд. лв фискален резерв. А колежката Корнелия Нинова казва – „Те разсипаха България!“ . Това заяви в неделя пред препълнената зала на театъра във Велико Търново лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той и бившия вицепремиер и министър на европейските фондове Томислав Дончев се срещнаха с великотърновската общественост.

„Само за януари тази година сме оставили в хазната 860 млн. лева излишък. Годишно за увеличение на учителските заплати са нужни 350 млн. лева. Това означава, че само от излишъка за един месец може за две години да осигурим увеличението. Хайде към тези 14 млрд. лв прибавим още 6,3 млрд. които вие българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години за СДС и БСП, да плащаме. Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. лв в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. лв в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и правителството на Орешарски падна", каза от трибуната Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1958654271029300/

Той подчерта, че българите са гласували за промяна, за президента Радев, а са получили Огнян Герджиков. По думите на Борисов никой не е гласувал за НДСВ на последните президентски избори, за да са те на власт. По същия начин той припомни, че през 2014 г, макар и да не е победила, БСП е направила правителство с Орешарски, а сетне той е участвал от ДПС на президентските избори, а финансовият му министър Петър Чобанов сега е водач на листа на ДПС.

„Вчера разбрах, че правителството всъщност е на ГЕРБ. Президентът Радев каза, че това е негово правителство. По метода на елементарните преобразувания, ако Радев е назначил правителство, а правителството е на ГЕРБ, а ГЕРБ сме ние, това означава, че президентът Радев е нашият президент“, пресметна Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ прикани областният председател на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов да отчете направеното по времето на ГЕРБ.

„Повече от 33 милиона лева са дадени само на общините за този период.Безработицата в областта от 11,2% по времето на Орешарски, падна на 5,4% по времето на вашето правителство, а в момента безработицата в града е под 2 %. По времето на Орешарски нашата администрация е издала 381 разрешителни за строеж, а през последните две години- 891 строителни разрешения", посочи Даниел Панов.

Градоначалникът на Велико Търново и председател на НСОРБ уточни, че разрешителните показват каква е икономическата ситуация в една община. Панов припомни, че по времето на кабинетите на Борисов са ремонтирани прохода Елена- Твърдица, заработилото е депото за битови отпадъци, което обслужва шест общини, ремонтирани са стадионите във Велико Търново и Горна Оряховица, разкрито е наново Спортното училище. Над 40 жилищни блока са санирани вече в областта, а за още над 150 блока са подадени заявления.

„Летището в Горна Оряховица вече има концесионер, като до края на 2017 г. ще започнат карго полетите, а догодина се надяваме да се ползва от нискотарифни компании“, изтъкна Панов.

Той припомни как, когато ВТУ е бил във финансов колапс и пред закриване, правителството на Борисов спешно е осигурило 1,5 млн. лева за спасяването му. Директорът на МДТ Васил Вълчев пък разказа, че през 2012 г. след заплащане на ДДС на дарението от Япония, е била осигурена и внедрена най-съвременната музикална уредба в страната за театъра.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика