Бойко Борисов: Хубавото на вота на недоверие е, че се очерта алтернатива – БСП с ДПС

Бойко Борисов. Снимка: Пламен Стоименов

Хубавото на вота на недоверие е, че се очерта алтернатива – БСП с ДПС пак. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, след като взе участие в конференция за сближаване на заплатите в Европа. „Общо като държава вместо да се похвалим, защото всички ни хвалят за това, че България е пример как се пази границата, и да го приемем като общ успех, ние се атакуваме, за да ни слушат другите и да кажат утре: „ами вземете си ги тогава, като сте ги пропуснали“. Аз говоря за стария период. А от година-година и нещо знаете, че границата се пази много добре. Това го отчитат всички, на всички нива в Европа. И сега в Брюксел всички ни даваха не само висока оценка, а ни благодариха за усилията, които България, не Бойко, а България полага. Така че вотът си е вот, той си върви“, коментира Борисов.

По думите му има парламентарни групи, които се нападат и това им е работата. Попитан с какви стъпки ще трябва да вървим, за да догоним средните доходи в Европа, Борисов отговори: „Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним. Хубавото на вотът е, че се очерта алтернатива – БСП с ДПС пак. Ако искате, да ви е честита“.

БСП от първия ден искаха да саботират европредседателството. За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него, каза още Борисов. „Проваляйки се като европредседатели, това щеше да бъде и достатъчен повод да ни се иска тогава оставката и то абсолютно резонно. Знаете как почнахме с НДК, с провокации, пък се оказа, че съдът ги оправда на практика. Но това си е парламентарна практика, това е записано в Конституцията. Искат вот, дават вот. Парламентарните групи се защитават. Те го правят само за да може да покажат още веднъж, че ги е яд, че европредседателството е успешно“, коментира Борисов.

„Иначе, не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде след това и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница“, допълни той и отбеляза, че се е купила много техника, автомобили и всичко необходимо.

„Под наш натиск подписахме споразумението с Турция. Направихме Среща на върха ЕС-Турция във Варна. Като видите графиките, сега цифром и словом, защото защитаваме и гръцката граница, са няколко десетки, които са преминали и то през официалните КПП-та и са отишли към Германия, Франция и Австрия. Признал съм това, което всички знаете. Дето се вика, ние сме атакували БСП, че не пазят границата, когато бяха в мандат по времето на Орешарски“, каза още Бойко Борисов.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика