Бойко Борисов: Ще използваме всички ресурси на държавата за по-голям контрол върху ТЕЛК-овете

Това, което мога със сигурност да кажа е, че относно комисиите ТЕЛК ще използваме всички ресурси на държавата за по-голям контрол. Защото от там започва преди всичко проблемът. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет по повод протеста на хората с увреждания , който се провежда в момента пред сградата на правителството.

„Целта беше да се направи всичко възможно да спре източването на различните системи от хора, които злоупотребяват. От години работим прекрасно с всички организации на хората с увреждания, които са на протеста. Разбирам тяхната болка, но те са наши съюзници. Това, върху което колегата Симеонов със своите експерти работи, е не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи така че средствата от тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от това. Най-малко не сме мислили на някого да навредим, точно обратното. Но хора, които не ги заслужават и продължават да ги взимат, корупционните схеми в ТЕЛК-овете – това не може да продължи“, коментира премиерът Борисов.

„Благодаря на хората, които протестират, утре и в следващия ден ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка, детайл по детайл ще обсъдим всяко едно нещо, което ги тревожи“, допълни още той.

Апелирам още веднъж за диалог и заедно да направим така, че за хората с увреждания да останат повече средства,  каза още Борисов.

“Искам да ги успокоя, че целта ни е да направим така, че да остане повече ресурс за тях, а не да се пренасочва на друго място”, подчерта министър-председателят. „Вицепремиерът Симеонов ме убеди, че през изминалото време се е срещал с всички тези организации, присъствали са на работните групи, но за да е спокойно вчера министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изтегли наредбата, за да може точка по точка в диалог да решим този проблем. 1,7 милиарда лева и нагоре отиват в този процес и аз мисля, че един по-добър контрол ще е в полза на всички“, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България