Бойко Борисов: Ще защитим границите, ще ограничим контрабандата. Влизането в Еврозоната е приоритет

Πo вoлятa нa бългapcĸия нapoд ГEPБ и Oбeдинeни пaтpиoти пoeмa oтгoвopнocттa зa yпpaвлeниeтo нa Бългapия в cлeдващитe 4 гoдини. Haмиpaмe ce в иcтopичecĸи мoмeнт зa cвeтa и зa Eвpoпa - пoлитичecĸaтa нecигypнocт, иĸoнoмичecĸи пpoблeми, нecигypнocттa в paйoнa. Това заяви от парламентарната трибуна Бойко Борисов - лидер на ГЕРБ и номиниран за министър-председател от най-голямата парламентарна група, преди гласуването на персоналния състав на Министерски съвет.

Преодоляваме различията си, продължаваме по пътя на евроатлантическата интеграция, каза Борисов и благодари на служебното правителство за всичко свършено за българското председателство на Съвета на ЕС.

Нашето общо разбиране е, че гражданите ни се нуждаят от сигурност в държавата и институциите и от отговорно управление, каза Борисов. Ще предприемем мерки за сигурността на гражданите, защита на националните ни граници, които са наш основен приоритет.

Продължаваме активната работа по ограничаване на контрабандата и борба със сивата икономика. „Обществото ни има очакване и ще отговорим на него с продължаване на съдебната реформа“, посочи Борисов. „Ще предложим нов антикорупционен закон, който ще създаде единен антикорпуционен орган“, обясни той и допълни, че ще се създаде нов ред за борба с корупцията. „Поемаме ангажимент до края на 2018 година да бъдат изпълнени 17- те препоръки от Механизма за сътрудничество и оценка“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Основната цел на България е интеграция в Еврозоната, каза още Борисов. Валутният борд остава неприкосновен, подчерта той.

Борисов изтъкна, че енергийната сигурност също е ключова.

По думите му образователната система ще бъде основа за извисяване на българския дух, ангажира се с увеличаване на бюджета за образование. Ежегоден ръст на средствата за наука, изграждането на технологични центрове. „Ангажираме се с увеличаване на инвестициите в образованието и увеличаването на бюджета за образование“, обясни Бойко Борисов и допълни, че правителството предвижда и ежегоден ръст на средствата за наука. „Подобряване на здравето на нацията е стратегически приоритет за управлението ни“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна като приоритети на правителството му и демонополизация на НЗОК, както и преодоляването на регионални дисбаланси.

Друг приоритет е завършване на магистралния пръстен на страната, за да се намалят регионалните различия. Нямаме основание да се откажем от изграждането на модерна инфраструктура, каза Борисов. „Това ще помогне за развитие на регионите и намаляване на регионалните различия“, заяви той и уточни, че правителството поема ангажимент за доизграждането на АМ „Хемус“, АМ „Струма“, АМ „Калотина-София“, Южната дъга, разширението на метрото в София и други.

Ще се въведе електронна винетка и ТОЛ такса за тежкотоварните автомобили, каза още Бойко Борисов.

„В името на българските граждани и българската държава, ПП ГЕРБ и коалиция „Обединени патриоти” преодоляваме различията си, вижданията си по много въпроси и постигнахме съгласие по основните приоритети в работата на съвместното ни правителство”, подчерта още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България