Бойният ни флот участва на Никулден в три града

Снимка: МО

Във Варна раздават рибен курбан от походна кухня на ВМС

Празникът Никулден във Варна ще започне с военен ритуал и отслужване на молебен за здравето и силата на всички моряци пред православния храм "Св.Николай Чудотворец", съобщиха от пресцентъра на ВМС. След приключване на ритуала ще бъде раздаден рибен курбан на гражданите и гостите на морската столица, приготвен в походна кухня от личен състав на Военноморските сили.

На 6 декември – празник на Бургас, представителни части от гарнизона ще участват в тържествено издигане на националното знаме на площад  „Атанас Сиреков” пред сградата на община Бургас. Военните моряци съвместно с община Бургас ще приготвят и раздадат риба и рибен курбан за гражданите и гостите на града на главната улица до сградата на община Бургас и пред църквата Св.св. Кирил и Методий. След това ще се проведе литийно шествие до Моста в Морската градина, където ще бъдат  хвърлени венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

Никулден е празник и на град Черноморец. Там също ще беше отслужена Света литургия в църквата „Св. Никола” за благоденствието на всички жители на града. Литийното шествие до пристанището на град Черноморец ще продължи с хвърляне на венци и цветя в памет на загиналите моряци от  борда на моторен катер от  състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони