Бой, парти и скучни тренировки уволнили Раниери

Авантюрата на Клаудио Раниери с „Фулъм“ приключи след само 107 дни. Италианецът, дошъл като месия на „Крейвън Котидж“ през ноември, бе уволнен след серия от слаби резултати. Лека закачка със съдбата бе фактът, че първият и последният мач на опитния тактик бе срещу един и същ съперник - „Саутхямптън“. Дебютът му бе оптимистичен - 3:2 над „светците“. В сряда вечер срещу същия отбор феновете на „белите“ прочетоха присъдата на бившия мениджър на „Лестър“. Гостуващата агитка се обедини около скандирането „Не те искаме повече“ в края на мача, когато тимът губеше с 0:2. Появи се и транспарант в подкрепа на неговия предшественик.

„Славиша (б.а Йоканович), направи „Фулъм“ велик отново“, бе призивът, изписан върху парче черен плат.

Ден след уволнението на Раниери, на Острова разкриха редица събития от „Крейвън Котидж“, предопределили преждевременната раздяла между двете страни. Под негово ръководство нападателят Абубакар Камара се спречка с Александър Митрович заради дузпа, отсъдена в тяхна полза. Тогава африканецът отне топката от ръцете на своя съотборник, за да пропусне впоследствие наказателния удар срещу „Хъдърсфийлд“. По-късно двамата се сбиха по време на йога занимание на клубната база. А скандалите с Камара приключиха в момента, в който той бе арестуван на стадиона на „Фулъм“ по обвинение в насилие над стюард, охраняващ съоръжението.

Странно е и решението на Раниери да разреши на отбора да пътува за Амстердам за коледно парти веднага след поражението с 1:4 от „Манчестър Юнайтед“. Успоредно със слабите резултати тренировките на тима пък станали скучни за играчите, разказват от клуба.  А обещанието на бившия селекционер на Гърция да поощрява отбора при чиста мрежа с храна от „Мак Доналдс“, също не спомогнало за повишаването на формата. Тимът само в два случая не допусна гол, а „Фулъм“ е с третата най-слаба защита от всички дивизии в Англия (63). По-зле са само „Нотс Каунти“ (66) и „Рочдейл“ (73).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят