Бой, скандали и тежка контузия в „Челси“

Наглед рутинния мач на „Челси“ срещу „Бърнли“ се превърна в истински екшън на „Стамфорд Бридж“. В първия четвърт час резултатът бе 2:1 за „сините“, а двубоят завърши 2:2. Така „Челси“ не използва грешките на „Арсенал“ и „Манчестър Юнайтед“ в битката за Топ 4. „Сините“ са четвърти на точка пред „артилеристите“ и три пред „червените дяволи“.

Гонсало Игуаин се превърна в герой и проблем за „Стамфорд Бридж“. Аржентинецът вкара фамозно втория гол за „Челси“. А при смяната си в 77-ата минута хвърли гневно една бутилка – видимо недоволство срещу треньора Маурицио Сари. Игуаин е в „Челси“ до края на сезона под наем от „Милан“ и не може да остане, ако ФИФА не вдигне забраната на клуба да привлича нови. Телевизионните камери уловиха как на резервната скамейка нападателят получава бутилка вода, но вместо да отпие, я удря в земята.

Германският национал Антонио Рюдигер не игра в мача заради контузия, но това не му попречи да влезе в бой с треньорския щаб на „Бърнли“. Мишена на гнева му бе Били Мърсър, наставник на вратарите в гостуващия тим.

А Маурицио Сари, треньорът на „Челси“, получи червен картон в последната минута заради гневна реакция срещу съдията Кевин Френд. Италианецът се разгневи, че гостите бавят времето и реферът не ги наказва.

В едва четвъртия си мач като титуляр през сезона младокът Калъм Хъдсън-Одой скъса ахилес и може би повече няма да играе до края на календарната година. Английският национал бе силно желан от „Байерн“ през януари, а и сега за лятото. Но контузията ще охлади желанието на баварците да го привлекат. Хъдсън-Одой ще стане свободен агент през 2020-а, ако не поднови договора си с „Челси“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят