Бой с брадви окървави ромска махала (обзор)

Трима души пострадаха при кърваво меле в ромския квартал “Изток” във Вършец. В сряда вечерта семейство цигани нападна с брадви и мотики съседска фамилия в дома им. Боят е започнал заради дете, леко ударено с кола. Виновниците за екшъна са задържани, съобщиха от полицията в Монтана.

Битката започнала към 19 ч, когато 58-годишният Любомир М., синът му Камен Л. (33 г.) и роднините им Лилян Л. (28 г.) и Любомир Б. (22 г.) разбили с брадви и мотики входната врата на съседите. Нахвърлили се върху хората вътре и за няколко минути нанесли здрав бой на 32-годишния стопанин Серафим Р., жена му Венера С. (30 г.) и брат му Илиян Р. (29 г.). На тръгване отвън потрошили предното стъкло и капака на “Мазда 323”, която обикновено карал другият брат на Серафим - Петър Р. (36 г.).

Местни хора разказаха, че предишния ден човек от фамилията на Серафим блъснал с маздата едно от децата на комшиите. Хлапето не е пострадало, но близките му се разгневили и тръгнали да отмъщават. С доста травми съпрузите Серафим и Венера били откарани в спешния център във Вършец. По-късно мъжът бил преместен в болницата в Монтана. Животът му е извън опасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право