Бой с вериги и ножове окървави монтанско село

Снимка: Архив

Среднощна битка с вериги и ножове се е разразила в монтанското село Стубел. Безработен мъж,  бит с железа от свои съселяни, се е защитил с нож и е ранил двама от нападателите. При схватката няма тежко пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Екшънът пламнал в неделя към един часа след полунощ в Стубел на 13 километра от Монтана.  Четирима мъже нахлули  в дома на 52-годишния Симеон Р., който живеел с болната си майка, и се нахвърлили върху тях. Един от апашите запушил устата на възрастната жена, а другите започнали да налагат с вериги и парче кабел сина й. Симеон обаче успял да грабне нож и наранил двама от биячите – Методи Р./25 г./ и Тодор Н./31 г./.

След яростния отпор на стопанина бабаитите избягали. Двамата ранени потърсили помощ в отделението по спешна медицина в монтанската болница. Раните им са леки и няма опасност за живота им, казаха лекарите. Другите двама от нападателите се издирват.

По случая е образувано досъдебно производство. Според местни жители боят избухнал заради изчезнал телефон, за което нападателите обвинили Симеон. Безработният от години мъж живее в мизерия със старата си и почти неподвижна майка, а домът им е от две години без ток заради неплатени сметки. „Това не е първото нападение на тези бабаити. От известно време те вилнеят безнаказано в селото и ако не бъдат озаптени, може да се стигне и до по-тежки случаи!”, заявиха местни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право