„Бока Хуниорс“ идва в София със звездите

Аржентинският гранд „Бока Хуниорс“ пристига у нас с най-добрия си състав за грандиозния спектакъл „75 години Георги Аспарухов-Гунди“. За мача на 19 август на стадион „Васил Левски“ в чест на незабравимата деветка срещу „Левски“ ще излязат звездите от отбора на „бокенсес“, които този сезон спечелиха и 33-та си шампионска титла.

„Броени дни преди да посрещнем за първи път в България един от най-титулуваните отбори в света, „Бока Хуниорс“, воден от най-голямата си звезда Карлос Тевес, ще се срещне с „Барселона“ в двубой за трофея „Жоан Гампер“ на стадион „Камп Ноу“ - похвалиха се от „Герена“. - Гостуването на световния гранд в София се пада и между два от мачовете им за Копа Либертадорес. За турнира, в който участват най-добрите отбори от Южна Америка и Мексико, аржентинците отново ще заложат на топ футболистите си в момента“.

Освен Тевес, вкарал 280 гола в 640 срещи на клубно ниво, в София ще пристигнат и други именити играчи от тима на „Бока Хуниорс“. Такъв е Фернандо Гаго. Полузащитникът има над 120 мача за „Реал“ (Мадрид). Халфът беше купен за над 10 млн. евро от „кралския клуб“ в първите дни на 2007 година. Впоследствие игра за „Рома“ и „Валенсия“. В момента е капитан на „Бока“.

Кристиан Павон пък е актуалната звезда на аржентинския колос. 22-годишното острие е желано от „Арсенал“ и „Тотнъм“. Павон ще участва и на предстоящото световно първенство в Русия, където ще си партнира с играчи като Лионел Меси, Пауло Дибала, Анхел ди Мария, Госало Игуаин и Серхио Агуеро.

Двубоят в чест на Гунди ще се играе на 19 август. Билетите са вече в продажба, а цените варират от 9,57 до 194,30 лева.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ