„Боко Харам“ превзе град в Нигерия

Терористи, най-вероятно от групировката „Боко Харам“, са завзели град в нигерийската североизточна провинция Борно в събота, съобщава Reuters, позовавайки се на местни източници.

Нападението се е случило само няколко дни, след като бомбена атака над джамия в близкия град Адамава отне живота на 50 души, в една от най-смъртоносните атаки след инаугурацията на новия нигерийски президент Мухамаду Бухари през 2015 година.

Жители на град Мугамери, намиращ се на около 50 километра от столицата на щат Борно Майдигури, заявиха, че около 20:00 (21:00 българско време) терористите са влезли в града. Те твърдят, че бойците са стреляли на посоки и са хвърляли експлозиви, което е принудило голяма част от населението да избяга в близката гора.

„Набързо взехме семействата си и ги заведохме към храстите преди да успеят да ни пипнат. Почти всички жители се крият тук“. Заяви Вакил Булама, един от двамата жители на града, които са говорили с Reuters по телефона.

Военен източник, който е пожелал да остане анонимен, заяви, че Магумери е атакуван, но не можа да потвърди дали градът е завзет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят