Боксова легенда отваря нова спортна зала в Пловдив

Боксовата легенда Александър Христов отваря този уикенд нова спортна зала в Пловдив, където се установи след прекратяването на активна състезателна дейност след олимпиадата в Атланта през 1996 година.

Световният шампион от „Тампере -1993”, двукратен първенец на Европа, носител на Световната купа и олимпийски вицешампион най-напред създаде боксов клуб „Пловдив 98”, който впоследствие прекръсти на БК „Александър Христов” (Пловдив).

Тъй като досегашната зала, в която се подготвяха боксовите таланти на Пловдив отесня, Александър Христов изгради нов спортен комплекс на улица „Нестор Абаджиев” в близост до най-големия християнски храм в пловдивския район „Тракия” – „Свето Преображение Господне”.

Официалното откриване и освещаване с водосвет на новата боксова зала ще е тази събота от 10 часа, като събитието ще бъде уважено от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, който е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до, и известни пловдивски спортисти, шампиони и медалисти от Олимпийски игри, световни и европейски първенства.

„Можех да остана в чужбина, но предпочетох да работя за възраждането на родния спорт“, сподели шампионът Александър  Христов, който изкара няколко години на гурбет в Германия.

От своя страна кметът на „Тракия” Костадин Димитров  заяви, че всяка добре аргументирана инициатива, свързана със спортуването и здравословния начин на живот на хората от района, може да разчита на пълната му подкрепа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България