Болид от F1 и мотокар рекордьор сред експонатите на Есенния панаир в Пловдив

Болидът на „Хаас”, състезаващ се по пистите във „Формула 1”, и мотокар рекордьор са сред най-атрактивните експонати на  Международния технически панаир, който ще се проведе в Пловдив от 25 до 30 септември. Състезателният болид  ще украсява щанда на  фирма „Тексимп“, която доставя  металообработващи машини с цифрово програмно управление от световни марки. Сред тях е и „Haas Automation”, която има собствен отбор, участващ в надпреварите във F1. Негов супермощен автомобил  ще пристигне след триумфа си по пистите в цял свят в Пловдив за „Есен 2017”. Редом до болида за първи път ще бъде изложен и най-големият мотокар, произвеждан някога в България.Машината е рекордьор, защото може да се справи с товар от 33 тона, използва се в пристанища, каменни кариери и леярни, обясняват изобретателите от „17 Н“. По улиците на града под тепетата пък ще дефилира още един от топ експонатите на Есенния панаир - електрически автобус, произведен в Чехия.

Световна новост е хуманоидният робот  „Sanbot”, предназначен за търговски центрове, магазини, ресторанти, хотели, болници, домове за възрастни,  училища. Може да работи като магазинер, сервитьор, помощник в преподаване, охрана, домашен мениджър и личен асистент, твърдят иложителите от  „Статсофт България“.  Премиера за българския пазар пък ще има софтуерът за интерактивни карти на „Here” (САЩ). Вместо статичната визуализация, в тези приложения за смартфони се използва облачно активиране, за да се покаже движението „на живо“ в реално време, обясняват от „Хиър Юръп Б.В. - клон България“.  От света на цифровите технологии е и дигиталният интерфейс SDM 30, който служи за контрол и защита, измервания  и визуализация в реално време на параметрите на електромотори. Следи едновременно 16 устройства и изписва данните на дисплей.

Изложбата „Стройтех“ също ще изненада с много премиери, сред които световна иновация за производство и поставяне на термоизолация. Мобилна машина прави директно на самия строителен обект  екстериорни и интериорни 3D панели, а така се пести време, повишава се ефективността и се преодолява сезонният характер на този вид бизнес, твърдят от „Мейк България” – фирмата, разработила новия продукт.  Голямо е разнообразието на дървени къщи от трупи,  миниатюрни къщи  и сауни за градината на „Арктик хаус Финландия“. Ще бъдат експонирани още много  машини, продукти и системи за изграждане, изолация и декорация на различни видове сгради. Това са само част от иновациите, които може да се видят от 25 до 30 септември в Международен панаир Пловдив. Компании от 40 държави ще демонстрират модерни изделия от електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Очакват се 45 000 посетители от България и чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони