Бомба избухна в златарско ателие в Бургас

Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас. В 03. 30 часа сутринта в понеделник, самоделката гръмнала и изпочупила стъклата му, щети са нанесени и на съседното помещение- "Пицария Венеция".

Ателието се намира на ул. "Фердинандова" № 38, на пъпа на Бургас. Фирмата е "Стеди Смарагд"- на потомствени златари баща и син.

"Страхувам се за живота си, моя и на семейството ми. Може да е дело на конкуренти, но недоумявам. На никого не съм сторил нищо лошо", каза синът- Константин Проданов.

Най странното е, че от ателието не е взет нито грам злато. "Това ни навежда на мисълта, че бомбата е поставена с цел сплашване. Действано е изключително непрофесионално, дори СОТ-ът не е заглушен. Което означава, че извършителите, които според нас са повече от един, не са имали намерение да обират ателието", разкриха пред "Труд" криминалисти.

От бомбата е пострадал и близкия офис на фирма за бързи кредити, счупено е и предното стъкло на лек автомобил, паркиран в района.

От ОД на МВР съобщиха, че по случая са назначени различни експертизи, сред които физико-химична, биологична и други, резултатите от които ще дадат яснота за начина на извършване на деянието и използваните средства.  Иззети са записи от видеокамери, намиращи се в района. Извършват се разпити на свидетели и живеещи в близост граждани.

Процесуално-следствените действия на полицейските служители, ангажирани с инцидента продължават под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас.

Основната версия е за война в бранша, ще се проверява кой на кави цени изкупува и продава.

В петък срещу събота, през нощта пък неизвестни крадци проникнали в офиса на спедиторска фирма и отмъкнали металната каса с над 5 000 лева вътре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право