Бомба под „Мерцедес” вдигна на крак полицията в Монтана (СНИМКА)

Взривно устройство, поставено под колата на бизнесмен в Монтана, е избухнало, но не е причинило сериозни щети на автомобила. По случая е започнало разследване.

Бомбата, която е била под „Мерцедес” - собственост на 52 годишния Ангел Г., се е задействала през нощта във вторник. Колата е била паркирана пред блок в жилищния комплекс „Аврора” близо до центъра на областния град. Устройството обаче е било с малка мощност или не е избухнало с пълна сила и автомобилът не е разбит. Експлозивът е повредил лимузината отдолу, има изтекло и масло. Според първоначални данни част от жителите на комплекса са чули слаб гръм, но са го помислили за пиратка. Малките щети по автомобила са били забелязани сутринта във вторник от преминаващ полицай, който подал сигнал за случая. Мястото веднага е било отцепено от служители на МВР, пристигнали са и експерти от София, които проучват вида и мощността на експлозива.

Ангел Г. е собственик на известни заведения в Монтана, не е криминално проявен. От полицията отказаха повече информация по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България