Борбата взима и чеченец в отбора

Родната борба взема и чеченец, който ще подсили отбора в свободния стил. 23-годишният Али Омарпашаев повече от година пълноценно се готви с националите ни, а в скоро време се очаква да получи и български паспорт.

„Той ще се бори в категория до 70 кг, където нямаме изявен наш състезател - уточни Валентин Райчев, генерален секретар на федерацията. - Не е участвал в големи първенства досега, но е с потенциал.“

Райчев даде много добра оценка за представянето ни на европейското в Нови Сад. В Сърбия борците ни спечелиха 6 медала - 2 титли, 3 сребърни медала и едно бронзово отличие. „Бяхме един отбор и на тепиха, и на трибуните- не се е случвало отдавна“, каза Райчев.

„Златният“ при класиците Тарек Абделслам, който направи златен дебют за България, благодари на федерацията, която му осигури условия пълноценно да тренира повече от година и половина още преди да получи гражданство.

Европейският вицешампион Иво Ангелов обяви, че ако отборът върви така, за олимпиадата Токио 2020 да очакваме поне един медал от класиците.

А „сребърната“ Тайбе Юсеин, призна че отличието е особено ценно за нея, защото след една тежка година се върна на пътя на победата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт