Борбата с два сребърни медала на Евро 2019

Миглена Селишка и Евелина Николова се окичиха със сребро на европейското по борба в Букурещ (Румъния). На финала при 55-килограмовите Николова, която изпитваше болки в глезена, загуби с 5:10 от украинката Ирина Хуск. А трикратната еврошампионка при девойките Миглена Селишка отстъпи на украинката Оксана Ливач - 4:6 в кат. до 50 кг.

По-късно за титлата ще излезе и шампионката от 2018-а Биляна Дудова, която се сега се състезава в по-горната категория до 59 кг, срещу рускинята Светлана Липатова, трета на Евро 2018.

Същевременно Тайбе Юсеин стана четвъртата ни финалистка на първенството. Най-титулуваната ни състезателка ще брани титлата си срещу италианката Аурора Кампаня в категория до 62 кг утре. Преди това българката регистрира три победи, а на полуфиналите постигна най-бързия туш на турнира, който дойде за 43 секунди. „Чувствам се много добре – заяви спортист №1 на България за 2018 г. - Тук съм, за да повторя успеха си от миналата година.“

Сребърната медалистка от 2018-а Мими Христова обаче не успя да преодолее опитната германка Емеса Барка с 3:11 в категория до 57 кг и утре ще спори за бронза.

Надпреварата при класиците също стартира утре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт