Боримиров: При Делио Роси юношите обмисляха бягство

Доскорошният шеф на школата на "Левски" Даниел Боримиров направи интересно признание за периода, в който Делио Роси бе треньор на тима. Легендарният бивш футболист, капитан и ръководител на "сините" разкри, че при италианеца е имало огромна опасност голяма част от талантите на клуба да избягат.

"Имаше перод, в който доста от момчетата бяха на кантар и искаха да напускат - обясни героят от САЩ `94. - Това беше при Делио Роси. Бяха демотивирани, но не искам да разкривам имена."

А Боримиров призна и коя е най-голямата му цел, която не е била реализирана: "Исках много да има втори отбор, за да направим този преход от юношеския към мъжкия футбол по-плавен. Тогава и школата можеше да работи по-добре, защото щяхме да имаме ясна концепция как един талант да стигне от школата до първия отбор. По времето на Делио Роси всеки един родител ми казваше, че „Левски“ не налага българи и юноши. Питаха ме какъв е смисълът да идва на „Герена“."

"От клуба никой не ми е поискал отчет за свършената работа. Държа да кажа моето мнение. С Павел Колев сме познати, но не и приятели. За мен думата приятелство значи много. Не знам как човек, с когото сме се виждали много рядко, мога да нарека приятел. Никога не сме разговаряли за школата. В последната седмица преди моето отстраняване от клуба имахме две срещи с него, но на тези две срещи се изискваше ремонт на общежитието и подмяна да тревното покритие на игрище "Зора". Не ми е изтъкнато нищо като причина за освобождаването ми. Когато човек си върши работата по един безупречен начин, не е очаквано освобождаването. Показахме с цифри какво е направила школата. Базата, с която ние разполагаме, ако я съпоставим с тази на Лудогорец и Ботев, ние сме едно джудже".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ