Борислав Михайлов влезе в комисия на ФИФА

Борислав Михайлов. Снимка: Архив

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов стана първият българин, който е член на структура на ФИФА.

Той бе избран за участие в Комисията по развитието на футбола, целяща да анализира преди всичко основните аспекти на играта - обучение и техническо развитие, съобщава БТВ.

"Изключително съм удовлетворен, защото имаше много кандидати, в това число и от Европа. За да попаднем в тази комисия, всички бяхме подложени на много стриктна проверка от органите на ФИФА. Влизането ми там е огромно признание както за работата ми до момента в УЕФА, така и за българския футбол като цяло", заяви Михайлов.

Никога до сега в историята не е имало българин, който да бъде част от каквато и да е структура на Световната футболна федерация. Самият Михайлов е член на изпълнителния комитет на УЕФА, а има и други наши сънародници, които под една или друга форма са участвали в различни комисии на европейската централа.

Председател на структурата е Шейх Салман бин Ибрахим ал Халифа, а заместник-председател Лидия Нсекера от Бурунди.

Комисията се състои от 17 члена, като освен Михайлов, има още няколко емблематични за своите страни фигури. Такива са Теофило Кубиляс (Перу), американката Мия Хам и бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" - Дуайт Йорк от Тринидад и Тобаго.

ФИФА обяви, че съкращава своите постоянни комисии от 26 на 9, като станаха ясни и техните председатели и членове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ