Борислав Михайлов: Направих пътека до УЕФА заради ЦСКА

Борислав Михайлов. Снимка: Архив

Направих пътека до УЕФА, ако може да се направи някакъв компромис. Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов по повод обявеното преди дни решение на международната федерация да отстрани ЦСКА от европейските клубни турнири през следващите два сезона. В специално съобщение до медиите централата информира, че е отхвърлила молбата за изключение, отправена от Българския футболен съюз.

"УЕФА правеше мониторинг на ЦСКА през последната година, така че това си е директно решение на европейската централа. Когато футболният съюз е получил решението на УЕФА, тогава го е получило и ЦСКА. Всичко друго са инсинуации на хора, които просто не искат да спазват правилата и трябва да има някой друг виновен", каза Михайлов по БТВ.

"А доколкото "Левски"... "Левски" се класира на трето място. Там е записано в наредбата, че третият играе със седмия. Всички други инсинуации, че понеже УЕФА спира ЦСКА и "Левски" трябва да се придвижи на второ място, това не е така, защото ЦСКА е обжалвал в КАС (Спортният арбитражен съд в Лозана). Така че преди КАС да се произнесе няма как ние да променяме класирането", допълни бившият национален вратар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ