Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба

Борислав Михайлов

"Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

Най-голямата ми грешка за тези 14 години вероятно е че съм бил прекалено добър. Сега аз вероятно ще ходя на риба, ще си отдъхна малко. Това заяви подалият оставка председател на БФС Борислав Михайлов пред журналисти след Изпълкома на футболния съюз.

"В България никой не обича успелите хора, а аз съм много успял човек", добави той.

"От доста време започнах да се замислям дали не омръзвам на хората - 14 години е много време, напоследък се създаде напрежение около БФС, предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение", каза Михайлов и обясни, че не е подал оставката си като президент на БФС заради искането на премиера Бойко Борисов, а защото търпението му се е изчерпало.

Относно скандалната среща с Англия за евроквалификациите, която националите ни загубиха с 0:6, а заради расистки скандирания и знаци от трибуните България влезе в световните новини, Михайлов заяви:

"Ние каквото е трябвало да организираме за мача, сме го направили. Не мога да гадая дали е организирано или не. Тази истерия дойде от Англия, аз изпратих две писма - едно до английската федерация, другото до УЕФА", каза за случилото се на мача. "Ако бях вратар, на мен 6 гола не са ми вкарвали - аз не се чувствам виновен за това 0:6. Ето ме тук пред вас, няма нищо срамно, нито фатално", отбеляза той, като подхвърли, че повечето национали срещу Англия са били непознати и за него.

"Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена. Той и Балъков трудно ги намира, защото има много проблеми с контузени и така нататък. Тези срещу Англия повечето хора не ги познават, имаше и дебютант - това е! "Това, че резултатите са слаби (на националния отбор), аз нямам абсолютно никаква вина като президент. Просто идва един момент, в който на човек му писва", заяви още бившият национален вратар.

Михайлов категорично отхвърли твърденията за схема за уреждане на мачове за залози в България, за което спомена и премиерът Бойко Борисов. "Няма абсолютно никакви доказателства за уреждане на мачове, няма да се връщаме на стари неща", каза Боби Михайлов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ