Борислав Цеков за номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Умната държава пази тези хора и използва техния капацитет

Снимка: БНТ

Борислав Цеков, юрист, доктор по конституционно право, коментира пред БНТ предложението на ПП "ГЕРБ" и "Обединени патриоти" Сотир Цацаров да оглави Антикорупционната комисия, след приключване на мандата му на главен прокурор.

Той каза, че номинацията на Сотир Цацаров за поста е очаквана.

"Разбира се, появиха се и медийни публикации, възприети като спекулации, но ето, че вече имаме факт, но аз мисля, че този факт, поне от моя гледна точка, е положителен", каза Цеков.

"Аз мисля, че неговият мандат не може да бъде наречен по-слаб от на предходните главни прокурори. Напротив - мисля, че в много отношения нещата тръгнаха напред, включително и с тези обвинения на знакови лица, които от години предизвикват обществено недоумение за необяснимото охолство, в което тънат", заяви той.

"Много е важно като държава ние да не се отнасяме към онези, които заемат висшите постове, стига те да не са извършили някакви безобразия, като към хора, които трябва час по-скоро да бъдат изритани от сцената. Умната държава пази тези хора, използва техния капацитет и неслучайно навсякъде по света има такова преминаване на други държавни постове", каза Борислав Цеков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България