Борисов благодари на Макрон за съдействието при извеждането на българите от Ухан

Снимка: Архив

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до президента на Френската република Еманюел Макрон, в което от името на българското правителство и от свое име изразява огромна признателност за съдействието, което Франция оказа за извеждането на двамата български граждани от град Ухан, Китай, на борда на френския самолет. Това съобщиха от Министерски съвет.

„Българските граждани ще запазят топъл спомен за решителните действия на Франция, за проявената изключителна съпричастност и солидарност в този труден за цялата международна общност момент, в който тя помогна за спасяването от коронавируса на гражданите на десетки държави“, изтъква още Борисов в писмото си до френския президент Макрон.

Благодарствено писмо до френския си колега Жан-Ив Льо Дриан изпрати и министърът на външните работи Екатерина Захариева.

„Приемете най-искрената ми благодарност за съпричастността и неоценимото съдействие на Франция при извеждането на двамата български граждани от центъра на епидемията на коронавируса – град Ухан, Китай“, се посочва в писмото, чийто текст бе разпространен от МВнР.

Екатерина Захариева подчертава, че това не е първият път, когато Франция проявява солидарност и оказва такава незаменима подкрепа на България и на българските граждани в труден момент.

„Оценяваме високо сътрудничеството с всички свои партньори и съюзници и сме част от съвместните усилия в борбата за справяне с поредното предизвикателство, пред което сме изправени в съвременния свят“, заявява Екатерина Захариева в писмото до министъра на за Европа и на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България