Борисов в Мюнхен: На нас не ни е проблем да пазим турската граница, проблем е да се пазим от Шенгенското пространство (ВИДЕО и СНИМКИ)

Уважаема Ангела, Манфред, Маркус, да не пропусна някой, чест е за мен да съм тук сред вас. Винаги съм казвал, че няма по-хубаво място от ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на заключителното събитие на кампанията на ЕНП за Европейските избори 2019 г. в Мюнхен.

"С Лех Валенса знаем, че има и друг живот – в соцлагера, но той не е хубав. Били сме, знаем го и не искаме пак“, категоричен беше Борисов. „Не им се плашете на националистите, на крайно десните и крайно левите, не са толкова страшни“, посочи още той.

"На моя приятел Вебер му казах като председател на Комисията трябва да държиш принципите и да спазваш стандартите да са равни за всички. Аз поех ангажимент към Ангела Меркел, към Зеехофер, към колегата Зьодер и България е най-добрата граница на Шенген и ЕС", заяви Борисов.

"Нула нелегална миграция. Благодаря на Вебер, че дойде в България, заедно отидохме на българо-турската граница и той с очите си видя, какви инсталации, съоръжения, армия и полиция и сме направили така, че вие в шенгенското пространство да спите спокойно", каза премиерът.

"Към Тома Неверни ще се обърна и ще кажа - на нас не ни е проблем да пазим турската граница, проблем е да се пазим от шенгенското пространство. Надявам се Манфред двоен стандарт да не допускаш като председател на ЕК. Както и за пакета "Мобилност" и много други неща, заяви Борисов.

"Днес е най-хубавият празник на България - 24 май. По време на социализма го наричаха Деня на славянската писменост, и днес го наричаме така, защото Светите братя Кирил и Методий са дали писменост, кирилицата на всички славянски народи", обясни премиерът. Със словото, с културата, с това което са направили те, учениците им и последователите им, е гордост за всеки българин“.

"Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее. Да подкрепим и след неделя колегата Вебер и той да спазва обещанията си. Пожелавам успех на всички", завърши речта си премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България