Борисов в Пловдив: Корупцията я правят докторите или Здравната каса

„Корупцията, ако има такава, я правят докторите или Здравната каса. Почти вяска седмица има операция на службите, на прокуратурата.“ Това каза в Пловдив премиерът Бойко Борисов, където откри обновените клиники по анестезиология и активно лечение и по нервни болести в УМБАЛ „Св. Георги“.

Борисов подчерта, че преди 10 г. за здравеопазване са се отпускали по 1 млрд. лв. на година, а през 2018-а сумата е 4,5 млрд лв. „В нашето управление поне 16-20 млиарда повече са вкарани в здравеопазването. В пъти повече даваме пари сега и купуваме най-добрата техника. Докторите ни добри, парите ни добри, които даваме, апаратурата най-добра и накрая – пациентът да каже, че не е доволен, е, това не го разбирам. В смисъл разбирам го, но не е честно и затова полагаме повече усилия”, каза още премиерът.

Борисов беше посрещнат от директора на болницата проф. Карен Джамбазов, от областния управител Здравко Димитров и шефа на полицията Атанас Илков, а когато влезе в манипулационната, сестрите го приветстваха с "Добре дошли в нашата къща!"

“Само в КАИЛ /Клиниката по анестезиоолгия и активно лечение/ са вложени 3 млн. и 200 хил. лв., от които 2 млн. и 200 хиляди са капиталова субсидия от Министерството на здравеопазването. Останалите пари са от собствени приходи на лечебното заведение. Щом те са доволни, значи и пациентите трябва да са доволни”,изтъкна още Борисов.

След визитата си в УМБАЛ „Св. Георги“ Борисов инспектира изграждането на пътя Пловдив – Асеновград и остава доволен. На място даде указания на областния управител на кръговите кръстовища да бъде изградено осветление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България