Борисов в Стара Загора: България е с държавите на първа скорост в ЕС, с отличниците

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/10154431227991984/?pnref=story

Ние до сега сме държали България на първа скорост, с отличниците. Това каза Бойко Борисов на среща със симпатизантите на ГЕРБ в Стара Загора.

Той припомни думите на президента Румен Радев от Берлин, че България е втора по ръст на икономиката в Европа, че безработицата е намаляла, че има ръст на БВП.

Ще настояваме за задължително образование на децата, подчерта бившият премиер.

Данъците няма да ги пипаме ние, защото са осигурили достатъчно приходи ... Има рекордни приходи, допълни Борисов.

Два пъти БСП идват на власт, два пъти не строят "Белене". Драгомир Стойнев затвори Южен Поток, той не построи и Белене, каза още Борисов.

Цената на тока не е мръднала по време на тяхното управление, подчерта експремиерът и припомни кризата с цените на тока по време на управлението на БСП.

Бойко Борисов припомни и за изплатените от ГЕРБ заеми за за "Белене", "Марица" и КТБ. 2006 г. купиха влакове Сименс, ние се заинатихме, че няма да ги платим, още не са ги платили. 300 млн. лв. още не са платени.

Комунистите най-обичат парите на другите..Всичките тези безплатни неща, които обещават...Няма безплатно, коментира бившият министър-председател.

Някои си мислят, че сме велики, не сме. Ето, ген. Румен Радев ни победи на изборите, каза още Борисов.

Европейските лидери говорят за Европа на 2 скорости - ние не сме допуснали и няма да допуснем. Какво ни казват - или тичайте и се развивайте, или който иска да е по-бавен - остава по-назад.

България се намира във финансова стабилност, 14 млрд. лв във фискалния резерв. 6.200 млрд. лв са изплатените дългове, припомни Борисов и подчерта, че ако за всеки град се е давало по 1 млрд. България сега е щяла да бъде на съвсем друго ниво.

Борисов припомни и израза от времето на социализма - не само че 45 години сме назад, а и настрани.

Той подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ всички еврофондове са работили.

Някой, ако е давал пари на България, той е от ЕС, другите само са вземали.

Борисов гарантира, че БВП ще е 120 хил. лв. до 2 години, ако се поддържа този темп на развитие. При такъв растеж може да се говори за увеличение на пенсии и т.н.

България е единствения данъчен рай в Европа, подчерта Борисов и отбеляза, че натискът върху него и финансовия министър за плоския данък е много голям. Но това е най-чистия данък. От него се събират най-много пари.

Борисов подчерта, че е заявил на Тръмп и Путин, че България ще гледа собствения си интерес, както те следят техния.

Кредитният рейтинг на Гърция - боклук, на Македония- боклук, на Сърбия не го и гледаме, коментира Борисов.

"Като станем като САЩ ще се хвалим, сега по-скромно", заключи бившият премиер, но подчерта, че БСП не могат да боядисат това, което ГЕРБ са направили.

В София всичко е ново - тролеи, автобуси, метро ... Когато аз станах кмет най-новият тролей беше колкото мене...Вярно хубав, ама дърт, коментира Борисов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика