Борисов даде старт на последната отсечка на пътя към Слънчев бряг

Цяло лято ще се работи, за 10 месеца ще сме готови, отсече той

"Комунисти, внимавайте и Троя падна заради една Елена", "Борисов е нашият премиер". С тези плакати посрещнаха премиера Бойко Борисов точно в 15 часа на обходния път Поморие-Ахелой.

Цяло лято там ще се работи и ще се направи последната отсечка на хубав широк път към курорта Слънчев бряг. Той ще свързва директно аеропорта с комплекса. Агитка с фланелки с лика на Борисов и надпис "Аз вярвам само на този човек" също бе сред чакащите.

Премиерът пристигна, като сам шофираше джипа си, навлезе в работната зона, където все още е зелена трева, направи маневра и после спря до очакващите го морски кметове начело с бургаския Димитър Николов и поморийския Иван Алексиев.

Последната отсечка, която ще се строи това лято, е 6 км. и ще струва 20 млн. лв.

Фолклорна група пенсионери от Ахелой "Здравец" посрещна Борисов. Бабите му бяха опекли питка и му подариха българска роза. Да хапнем нещо днес, каза премиерът, а после закичи пенсионерките по един трендафил. Те му се похвалиха, че младеят, а той също се пошегува - "и аз съм 59-и набор, но се правя на 62-ри".

Всичко тука ще стане готово, убеден съм, че строителите ще се справят за 10 месеца, каза още премиерът и посочи: "вижте, всичко тук наоколо е трева и заблатено, строителите даже може да си правят кални бани".

В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от бюджета. Изграждането на обходния път на Поморие е последният етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг.

„Две фирми едновременно работят, паралелно с това ще направим и обхода от АМ „Тракия“ директно да се влиза, въобще да не ходим до кръговото на Бургас. Тогава ще се разтовари и трафикът за Поморие. Ще ви проверявам“, каза министър-председателят Борисов и допълни, че ще се строи и през лятото, тъй като територията не е курортна зона.

Първокласният път I-9 е от изключително значение за Бургаския регион. Трафикът по него е интензивен целогодишно и с построяването на обходния път транзитното движение ще се изнесе извън град Поморие, ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха.

След посещението си край Поморие премиерът се отправи към Бургас, за да инспектира строежа на новата спортна зала и обновяването на култовата за града сграда на филхармонията.

Сред хората, с които се видя имаше и рибари, на които той обеща след изборите да отиде с тях заедно на риболов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България