Борисов започна срещи за съставяне на правителство

Премиерът Бойко Борисов в оставка долетя от Брюксел и веднага започна совалки с партньорите от досегашното мнозинство в опит за съставяне на кабинет.

Срещите са в двустранен формат. Първи при него в Министерския съвет преди повече от час влязоха лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, информира Канал 3. След тяхната среща евентуално Борисов трябва да се види и с РБ, а Изпълнителната комисия да се събере и да калкулира резултата от консултациите, след което в понеделник, вероятно отново в Министерския съвет в 10.00 вече ще бъдат официалните разговори между партньорите за ново правителство.

На срещата е бил и зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов, който дори заради разговора закъсня за насрочено изявление пред медиите с близо час.

Цветанов не потвърди официално, но обобщи, че от водените до момента разговори, шансовете от вчера до днес за сформиране на кабинет са останали около 20-те процента, макар и малко повече от това, като направи уговорката, че първо гледа да е реалист.

На въпроса кой би бил премиерът на един такъв кабинет, Цветанов каза, че не се водят персонални преговори за министри от кабинета, но потвърди, че и най-достойният и най-авторитетният за министър-председател е Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика