Борисов за идеята за колективно членство на ЕС в НАТО: Много бързо приключи тази тема, не ни е припарило още под краката

„Много бързо приключи тази тема, защото не ни е достатъчно припарило още под краката“, каза министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел след заседанието на Европейския съвет по темата за лансираната от него вчера идея за колективно членство на ЕС в НАТО.

"Ще се включим в сътрудничество по отбраната, но да плащаме на вноски. Да се плаща много по-нататък на части и срещу условия, които да ни дадат възможност и в България да има нови работни места, които да се изграждат, да има заетост, както и да генерираме печалба от това, което сме правили", каза още Борисов.

"Като всеки един развод, във всички нас се усеща нещо лошо, което ще се случи. Не знам кое му е доброто начало на развода. Никак не съм оптимист, че това ще стане бързо и лесно и без компромиси от едната или от другата страна", каза премиерът по темата за Брекзит.

"Трябва да се прекъсне притокът на мигранти по нелегален начин, с Турция трябва да продължим да работим добре по темата за опазването на границите на ЕС", каза Борисов по темата за миграцията.

„Много пъти съм казвал, че политическите елити, особено в Западните Балкани, трябва да се докажат, сами да си напишат домашното, за да имат претенците да влязат в ЕС. Това го казах и на премиера Заев преди няколко дни, на Груевски и на всеки, който говори с мен, но в същото време гражданите на Балканите са европейски граждани и ние трябва да им дадем перспектива, трябва да им дадем усещането, че са не само физически граждани, но имат перспектива за по-добър живот“, каза още Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2010619892499404/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=6628568379&live_video_guests=0

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България