Борисов за коалиция с Патриотите: Искам да влязат в правителството (видео)

Борисов

Доволен съм, че колегите от Патриотичния фронт са отговорни. Но цялата тежест пада върху нас, т.е. да се направи правителство. Партиите в парламента трябва да разберат, че ако не успеем ние, не успяват всички. Патриотите трябва да влязат с реално участието на кабинета. Това каза Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Да не се говори само за подкрепа, време е всички политически партии да направят така, че да имаме стабилно 4-годишно управление - каза още Борисов - Искам следващите години да сме безапелационни. Подкрепяме искането на патриотите за пълен 4-годишен мандат и ще се подпишем под него.

До този момент няма договорки за министерства и министри, увери лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес екипи на ГЕРБ и "Обединени патриоти" обсъдиха евентуалната коалиция в Народното събрание.

Правителството ще бъде с ясен мандат от четири години. Няма спор по отношение на това кой ще бъде премиерът. Следващата среща ще бъде до края на седмицата, заяви след сбирката Делян Добрев от ГЕРБ.

Уточняваме програмните точки, по които да се съгласим, всеки със своя компромис, разбира се. До момента не са разпределяни министерства, обясни лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Ако е обсъждана някъде, при мене не е, отговори Борисов на въпрос дали за еврокомисар е обсъждана евродепутатката от ГЕРБ Мария Габриел.

Попитан за състоянието на границите, Борисов каза, че няма навик да коментира срещите си. Нашата граница е най-добре охранявана. Ние солидарно ще се опитаме да решим проблемите там, увери лидерът на ГЕРБ.

Докато Борисов говореше пред репортери, покрай него на тръгване мина Доналд Туск. "Хайде, bye-bye. See you", изпрати го дружески Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика