Премиерът Борисов: Заловихме над 170 кг. кокаин заедно с румънските ни колеги

Снимка: Цветан Томчев

Заловихме над 170 кг. кокаин заедно с румънските ни колеги. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

„От снощи МВР активно работи и днес финализираме до голяма част съвместните си действия с румънските колеги – до този момент са над 170 кг. кокаин. Такива количества наркотици в света малко се задържат. ГД „Гранична полиция“, шефът на ГДБОП, главния секретар са там на място“, заяви Борисов.

Той посочи, че от снощи вътрешният министър Младен Маринов действа заедно с центровете в Румъния. Борисов заяви, че по случая ще бъде дадена пресконференция. „Само преди два дни на митницата пък задържахме над тон и половина марихуана", отбеляза премиерът.

Той благодари на колегите, които активно действат по всички линии. "Препращам го към нашите опоненти, които казват, че службите не работят, или преди две години говореха, че едва ли не участват в наркотрафик. А същите хора за две години рекордни количества наркотик са задържали по границите и на базата на съвместни операции“, заяви Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България