Борисов за скандала с апартаментите: Ще изчакам кратко време прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат (ВИДЕО)

Тъжно ми е, че вчера дадохме над 53 милиона за великденските надбавки и само в рамките на три месеца за Коледа и Великден над 106 милиона повече за пенсионерите, а това потъва и заминава. Много ми е тъжно и гадно, защото обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона. Ще говоря още веднъж с тях, но много ми е неприятна тази тема. Ще изчакам кратко време, прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел във връзка с скандала с покупките на имоти от фирма "Артекс".

Трябва да подкрепя и колегите от ГЕРБ, защото те ми казват: "Ти режеш глави и махаш, а другите лидери подкрепят виновните". Внимателно ще проследя тези дати, защото решенията ще бъдат тежки. Много внимателно ще проверя и сделките за апартаментите, дори само нарушение да има, не престъпление. Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни засяга. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, въпросът е ГЕРБ прави ли така? Цветанов също трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака по това време, можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано, но това пак не ни оправдава. Няма да говорим дали е законно или не. Би трябвало да е законно, не са деца, имат глави на раменете. Просто ми е мъчно, че направиха толкова добри неща, а цялата тази гадост, която ни удря, е за нещо толкова битово, елементарно, гадно и ненужно", коментира още Борисов.

"Цяла нощ работим по темата за Брекзит. Пак излизам лош пророк. Времето изтича и съм много разтревожен. Хиляда дни се работи по Брекзит, остават още седем и е пълна неяснота. Не виждам как може това да се подкрепи, което иска Великобритания до 30 юни, това означава техните евродепутати трябва да ходят на предизборна кампания, какво ще защитават в Европейския съюз? Обещах и на Тереза Мей в два разговора по телефона за някаква кратка отсрочка британският парламент да вземе решение, в противен случай не виждам как ще се провеждат европейски избори", коментира още министър-председателят.

По думите му британският парламент трябва да вземе решение. „Ако те участват и датата е след 30 юни, означава, че след това държавите по квотния принцип, които след това ще получат евродепутати, как ще си подредят листите, как ще участват в кампаниите. И най-вече британските евродепутати – те каква кампания ще водят, какви избори ще проведат. Така че много тежък разговор ще бъде днес. Мишел Барние не вижда някакво по-различно решение“, допълни той и допусна, че е много вероятно и другата седмица пак да ги извикат в Брюксел. „Трябва да бъде кратка отсрочката и с много ясно време, за да може да се случи“, подчерта премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика