Борисов за ЧЕЗ: Нека в парламента всичко стане ясно

Единственият незаподозрян съм аз, заяви премиерът

Нека в парламента всичко стане ясно - така коментира премиерът Бойко Борисов създаването на временна анкетна комисия в Народното събрание, която ще разнищва приватизацията и планираната продажба на активите на ЧЕЗ в България .

От това, което чух вчера от ръководството на ЧЕЗ, единственият незаподозрян съм аз, заяви Борисов по повод медийни изявления на председателя на Надзорния съвет на чешката компания Вацлав Пачес, че българският премиер не е искал ЧЕЗ да работи у нас.

Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите ЕРП. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата, напомни Борисов.

Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреностната и разпределителна системата, което им е ангажимент, обясни премиерът.

Оттук нататък - Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия. Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне, призова Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика