Борисов изрази надежда, че Брекзит може да не се състои

България предупреди за слаб напредък в преговорите за Брекзит и каза, че все още не е прекалено късно Великобритания да се откаже от плана си да напусне ЕС, съобщи France24.com, позовавайки се на АФП.

Българският премиер Бойко Борисов заяви по време на среща с чуждестранни журналисти, че все още не вижда нищо в преговорите около Брекзит през март 2019, което му дава надежда за „добър резултат“.

Коментарът на българския министър-председател идва като удар за британския премиер Тереза Мей, след като нейните министри направиха редица изказвания, очертаващи амбициите на Великобритания за Брекзит, пише France24.com.

Наистина се надявам, че преговорите около Брекзит ще поемат в друга посока, така че да няма щети за никого, заяви Борисов пред журналисти в София по време на среща на външните министри от страните-членки на ЕС.

„Не съм голям оптимист. Но досега не виждам особен напредък, което до известна степен ме успокоява“, каза още Борисов.

Българският премиер призова Великобритания да преразгледа решението си да напусне Съюза, като сравни Брекзит с развод на семейство.

Вярвам, че Великобритания ще се върне към ЕС, заяви той. По думите му не винаги взимаме правилни решения и няма нищо срамно да променяме мнението си.

Когато хората се развеждат, понякога след това се събират отново - заради децата или заради общите си интереси. Така че, когато ние разберем и те разберат, че разводът е труден и за нас, и за тях, може би бихме могли да направим умен компромис, каза още Бойко Борисов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа