Борисов: Искаме тол системата да влезе от август (ВИДЕО и СНИМКИ)

Бойко Борисов обяви, че е много доволен от ремонта на пътя Пловдив – Асеновград.

„Искаме тол системата да влезе от август, но дори и да се забави с месец или два, не е фатално, загуба на пари е. Ще се опитаме дотогава с превозвачите да направим така, че да не им се отрази. Действаме с всички сили.“ Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира реконструирания път Пловдив – Асеновград.

„Трябва да въведем тол системата, защото няма как да се прекосява България за 10 евро с тир. Няма друга такава цена. Нашите шофьори, като отидат в Гърция, плащат, в Македония – плащат, в Сърбия – плащат, и го считат за нормално, но в България трябва да е безплатно. И все нови и по-хубави пътища искат“, добави Борисов.

В ремонта на трасето Пловдив – Асеновград, известно като Пътя убиец, до момента са вложени 34 млн. лв. – 30 милиона по оперативна програма „Региони в растеж“ и 4 – съфинансиране от държавния бюджет. Предстои да бъдат изградени локалните плана, които ще струват 15 млн. лв., и ново кръгово кръстовище за 2 млн. лв.

В най-близко време започва е ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали, за който са заделени 33 млн. лв. От държавата се очакват пари и за околовръстния път на Пловдив, както и за 2 нови моста над Марица в града. „Той затова Горанов ми вика: Що не ме заключиш тука в джипката, хич не ми се слиза“, разказа Борисов.

Владислав Горанов все пак слезе от колата. На мястото бяха и вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Премиерът закъсня, но на пътя упорито го чакаше агитка привърженици с плакати: „Вярваме само на Борисов“ и „Спаси ни от БСП“. „Това протест ли е, или ни се радват“, попита Борисов и отиде при хората. Те го посрещнаха с аплодисменти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България