Борисов и Мей на работна среща в Лондон

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Лондон по покана на британския министър-председател Тереза Мей днес. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Бойко Борисов и Тереза Мей ще обсъдят възможностите за по-широко сътрудничество между двете страни в сферата на сигурността и управлението на миграционните потоци. Ще бъде разгледан и потенциалът на търговско-икономическите отношения между България и Обединеното кралство.

Посещението на българския премиер в британската столица е продължение на разговорите, който двамата лидери проведоха в естонската столица Талин, се припомня в съобщението. Само след броени дни България ще приеме председателството на Съвета на ЕС от Естония.

Борисов и Мей разговаряха и на 19 октомври в Брюксел преди началото на Европейския съвет. А тема бе мигрантската криза и Брекзит. Тогава премиерът Борисов отбеляза: “Излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между страните ни. Имаме голяма българска диаспора във Великобритания и за нас е важно при преговорите между Брюксел и Лондон да бъдат гарантирани правата на гражданите”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България