Борисов: Кристалина ще е по-успешна кандидатура, пожелавам успех и на Бокова

Бойко Борисов

"Гответе се за тежки компроматни войни срещу нас". Това заяви пред министрите премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание по повод решението на Кабинета да подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, информира "Фокус".

"Положихме огромни усилия, не само ние, но и президентската институция и външно министерство. Това е една изключително сложна процедура. Ирина Бокова действително положи много усилия. Аз дадох пример, когато Румяна Желева като външен министър кандидатства за еврокомисар и още на първото негативно представяне, я оттеглихме. Дадохме миналия път последен шанс да видим още веднъж какви ще са резултатите от последното гласуване на 26-ти. Резултатът е с 1 място надолу и сме изпреварени от доста страни и в това число и жени. Заради негласните нагласи, които има там е хубаво кандидатът да е жена и от от Източна Европа. Считаме, че това ще е по-успешна кандидатура. Разбира се пожелавам успех и на Ирина Бокова, и на Кристалина Георгиева“, коментира Борисов.

„Гответе се за тежки компроматни войни срещу нас. Тиражират се много лъжи, но мисля че това решение е правилно“, заяви той непосредствено преди приемането на точката за кандидатурата на Георгиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България