Борисов към Порожанов за чумата: Проявете необходимото съчувствие, човещина и бързо плащайте

Бойко Борисов, МС

Аз гледам животни и разбирам какво им е на хората, заяви премиерът

„Проявете необходимото съчувствие, човещина и бързо плащайте. И уверете хората, че тази напаст ще бъде унищожена”. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет по повод чумата по овцете и козите в Странджанско, заради която бяха умъртвени хиляди животни.

„Аз гледам животни и разбирам какво им е на хората. Това са животинки“, допълни министър-председателят обръщайки се и към земеделския министър Румен Порожанов.

Борисов призова да се вземат всички необходими мерки, за да се спре разрастването на заразата.

„Помолете хората да не крият животните. Заради няколко да боледуват милиони. Ако това се разпространи е катастрофа. Но информирайте хора. Обяснявайте от сутрин до вечер, защото целият бранш може да спре да функционира за три години.“, нареди премиерът.

„Упрекът ми е за това – веднага подгответе стада, веднага с парите да могат да си вземат животни. Помогнете да се дезинфекцират кошарите им. Вземете всички мерки за дезинфекция. Аз си спомням времената, когато в тези региони не можеше да влезе кола, без да премине през яма за дезинфекция“, каза още Бойко Борисов.

Той си припомни времената до 90-а година, как се е действало тогава, какви мерки са били вземани и доколко обаче хората са имали възможност хората да получат обяснения за действията на властите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България