Борисов: Машинното броене не решава основния въпрос с купуването на гласове

Имаме предложение за машинното броене – да видим дали не могат да се произведат такива машини в България. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Имаме предложение за машинното броене. Какви ли не тези чухме тук. Ние също сме „за“, макар че не решава основният въпрос с купуването на гласове. Чух, че около 18 млн. лв. е наемът. Ако е двойно повече и има определение на съда за референдума, това означава отново да платим наем", каза Борисов.

„Ако не се създаде правителство, не виждам как ще се състави. Може да се окаже, че някой си получава по 20-30 млн. лв., огромни пари. Затова от страна на ГЕРБ – ще декларираме 100% подкрепа и да видим дали не може да се произведат такива машини в България. Защото те много често ще бъдат използвани. Ние сме атакувани от всички за всичко, но ние няма да ги атакуваме, да намерят и бързо да го направят. Поне да знаем, че тези 13 000 машини ще са собственост на държавата. Знам как платихме спартаните, знам как платих правителствените еърбъси. Кой ги докара? Коя партия ги договори? Два, за да ходим сега с по-евтини. Изведнъж масово се проверява ГЕРБ“, заяви Борисов.

„Проверявайте ни от сутрин до вечер. Скъпи мои журналисти, забравихте ли „Тройната коалиция“ какъв закон прие? Че всичко каквото са свършили не подлежи на проверка. Много къса памет, ще проверяваме две години. Аз искам 20 години. Искаме да проверим и други работи, защо само за две години. Да се върнем как договаряхме телефонни централи. Защо, когато Драгомир Стойнев взе решение без никакъв търг за 5 млрд. долара реактор на „Уестингхаус“ без обществена поръчка? Ако не бяхме дошли ние с политическата си воля да спрем тази кражба, какви заплати и пенсии щяхте да говорите тогава?“, продължи Борисов.

По думите му ГЕРБ може да направи средната работна заплата 1515 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България