Борисов: Могат да ме снимат гол, колкото искат (обзор)

Първа копка на сграда за новия суперкомпютър в София.

Министър-председателят провери ремонтите на пътища във велинградско 

Рехабилитацията на 5-те моста на магистрала “Тракия” струва 20 млн. лв.

В неделя ще е готов и пътят в Поморие

“Само двама премиери са идвали в селото - единият е Кимон Георгиев, който ни прекара електричество и вторият сте вие, който прекарва кръвоносната система - пътя. Ще го помним вечно.” С тези думи Муса Кехайов от село Кръстава се обърна към премиера Бойко Борисов. Друг селянин пожела на премиера да живее 120 години. Трети му подаде здравец. Борисов обясни, че 50 години хората от Кръстава чакат нов път.

Преди повече от месец обещах да започне ремонт на 12-километровата отсечка между селото и разклона за Велинград и Сърница и това вече е факт, обяви Борисов. И допълни, че се работи и по 30-те километра между селата Кръстава и Аврамово. “Хората са много доволни. А опонентите ни ги е яд, че строим. Може да ме снимат гол колкото си искат. Колкото и да ме снимат, записват - важното е каква работа си свършил”, коментира още премиерът.

Борисов провери как върви ремонтът на южния обход на Велинград. Заедно с него бяха министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и кметът Костадин Коев.

“Разширява се габаритът на околовръстния път на Велинград. Изграждат се и канавки в момента. Хората са доволни и на мен ми харесва”, обяви Борисов.

Кметът на Велинград Костадин Коев посочи, че във всички над 12 села на общината се работи по инфраструктурата. “Ремонтираме и училищата и детските градини”, похвали се Коев.
След обиколката из велинградско, докато се прибираше към София с джипа Борисов показа как са ремонтирани мостовете на “Тракия”. Премиерът попита колко струва рехабилирацията на 5-те моста. Регионалният министърт Николай Нанков поясни, че ремонтът е за около 20 млн. лева, като става дума за десетки километри не само поправка на виадуктите, но и асфалтиране на реновираните отсечки. Освен това е положена специална маркировка, която шуми, когато се настъпят линиите, така че да се предотврати заспиване на уморени шофьори на тирове.
Нанков поясни, че трябва да се ускори работата и по магистрала “Хемус”, тъй като старият участък бил в по-лошо състояние от този на “Тракия”.

Борисов попита и за тол системата, а Нанков отговори, че тя работи отлично, като се надграждат нови сегменти. Премиерът се похвали, че в неделя ще бъде готов и пътят до Поморие, който ще бъде открит другия четвъртък.

Премиерът вече не носи телефон

Направиха първа копка на суперкомпютъра

“Вече не нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, дрешници, гардероби”, обясни премиерът Бойко Борисов по време на първата копка на сграда за новия суперкомпютър в София. Повод за коментара му стана въпрос на Росен Плевнелиев дали ще могат да се отпуснат пари за нова улица в технологичния парк. Премиерът потърси с поглед финансовия министър Владислав Горанов и след като не го откри обясни, че не може да му звънне, защото не носи телефони вече. Борисов обясни, че по време на пътуването из велинградско влязъл с джипа, а Горанов си ударил главата.

“След не повече от 3 години тук ще има поне 5000 нови работни места за високоплатени специалисти, които ще получава заплати по над 7000 лв.”, каза Плевнелиев.

На церемонията присъстваха още кметът Йорданка Фандъкова, еврокомисарят Мария Габриел, председателят на УС на София Тех Парк Петър Статев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика