Борисов: Наредих да изтеглят Закона за автомобилната камара

Наредих да изтеглят Закона за автомобилната камара, след което сядате всички заинтересовани и правите така, че контролът да е 100% ефективен, без да има лобистка линия, за която да ни обвиняват.

Въпреки всичките ми усилия това да се решава по кабинети и министерства, тази тема пак стигна до мен.

Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с транспортния брнаш, който бе готов да блокира улицата в големите градове, за да отпадне Закона за автомобилната камара.

"В този законопроект, когато бях запознат с него, целта и мотивите бяха само едни - транспортният брнаш да има камара, която във вид НПО да съдейства и да бъде връзка между сектора и правителството. Но разбрах, че има детайли, които притесняват бранша.

"Предстои ни пакет номер 2, изключително важен за сектора и там ни трябва всичко да е единно. Очаква ни много тежка битка по време на австрийското председателство. Успяхме до този момент да я блокираме, но след 1-ви юли рязко ще ни намалеят способностите. Не искам никакви спорове и отнемане на внимание от процеса", каза премиерът Борисов.

По думите му Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" не може да контролира ефективно транспортния бранш. "Така, че обсъдете и доведете дотам нещата, че секторът да е дисциплиниран и спокоен", допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България