Борисов: Насищаме с техника и хора, за да може да опазим държавата

Мерки за реакция във връзка с бежанската ситуация около Солун бяха обсъдени на днешното спешно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов. Тази сутрин премиерът събра в Министерския съвет вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и ръководството на Гранична полиция. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят обърна внимание, че случващото се е точно в навечерието на европейските избори, във време, в което 95% от миграцията е намаляла в Европа. Помните колко тежък бе Балканският път, успяхме да се справим тогава. Границата с Турция се пази добре, споразуменията работят, но с Гърция е проблем, отбеляза премиерът Борисов и обърна внимание, че точно около Солун, в Гърция се развиват тези процеси.

Жандармерията е там, армията има готовност, насищаме с техника и хора, за да може да опазим държавата, отбеляза Борисов. По думите му трябва да има готовност за задържане на бежанци, така че да не се разпръснат из страната.

Министър-председателят разпореди да се видят центровете, да се вземат всички мерки, службите да подават своевременно информация за обстановката, ако е необходимо да се усилят ГКПП-тата по южната граница. Боцев е в готовност със силите със специално предназначение, да се надяваме, че няма да стигаме до такъв вариант, но всичко трябва да се проиграе, добави премиерът Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България