Борисов недоволен от намеса в съдебната власт (обзор)

На 20 дни извършвам проверки. Минимум с 10% ще се вдигне БВП като се построи магистралата, уточни премиерът Бойко Борисов при инспекцията на АМ “Хемус”.

Не било работа на изпълнителната власт да следи избора на главен прокурор

“Повече от бат Бойко, никой не прави”, - така гражданин хвали министър-председателя

“Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система. Нали за това се борихме - съдебната власт да е независима.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът допълни, че не е работа на никой от изпълнителната власт да следи избора на главен прокурор.

“Има Висш съдебен съвет, има си начини, по които да се избира. Президентската ин­­ституция след това има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля”, каза още той.

Борисов инспектира строежа на АМ “Хемус” при Боаза. През април премиерът направи символична първа копка на новия етап от трасето - 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново - Русе. Отсечката трябва да бъде завършена до края на 2022 година. За изграждането є държавата отдели 1,12 млрд. лева. Очаква се автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г., а пускането є в експлоатация да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с поне 10%. Заедно с премиера на инспекцията присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

“Процесът е на строителството е необратим. На 20 дни извършвам проверки. Минимум с 10% ще се вдигне БВП като се построи магистралата”, каза премиерът.

“Разбира се, че ще има тол система на АМ “Хемус”. Тол системата е справедлива. С тези пари ще се поддържат старите пътища. Сега правим наново всички мостове по “Хемус”. Пари трябват за това”, допълни той.

Накрая граждани благодариха на Бойко Борисов за направеното. “Повече от бат Бойко, никой не прави. Много ви благодарим”, заяви мъж от присъстващите, а Борисов му отговори “Стига, стига”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България