Борисов: Не се меся на общините, те са независими

Бойко Борисов. Снимка: Пламен Стоименов

Избягвам да се меся в работата на общините, защото местната власт е абсолютно независима. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, по повод разговорите му с кметовете на Пловдив и Варна - Иван Тотев и Иван Портних, в които той настоя двете общини да върнат акциите в Международен панаир Пловдив на държавата.

„Извиках кметовете на Варна и Пловдив да чуя какво са мислили и как са го правили. Прецених, че е по-добре да се върне всичко в първоначалното състояние, защото дупката във Варна всички я знаят, от години стои. В центъра на Варна стои една дупка, трябва да се оправи, само че някой кмет преди това я е дал. Много години преди нас едно бижу като Пловдивския панаир, не знам защо, 51 на 49% са дадени, не знам защо. Това е друга тема на разговор. Така че, местната власт, след като са преценили, са взели това решение“, каза Борисов.

По думите му, когато в публичното пространство почне да се внушава, че взетите решения обслужват някой, е длъжен да се намеси.

Лидерът на ГЕРБ коментира и работата на Висшия съдебен съвет. "Болно ми е като гледам тези циркове във ВСС. Не че ги гледам аз, гледа ги и народът, гледа ги и Европа. Това е каймакът на българската правосъдна система. Това са хората, говоря за всички - прокурори, съдии, всички, които са там, на които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно. И действително съдебната власт във всичките ѝ форми, ние каквото можахме, направихме - съдии да избират съдии, прокурори - прокурори, сега трябва да седнат и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там“, каза Борисов и добави, че в противен случай вървят по пътя на Македония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България